(untitled) (Magyar Építőipar, 2024)
Az 50 éve írtuk rovathoz választott cikkünk eredetileg a Magyar Építőipar 1972. évi 9-10. számában jelent meg, Pajor Ferenc írta „Egységesített fa ablakszerkezetek” címmel. A cikk elsőre nem tűnt különösebben izgalmas- nak, mivel egy elég jól ismert, ma már általában elavult- nak, cserélendőnek ítélt ablakszerkezeti megoldásról ír. Ha azonban történeti léptékben tekintünk az írásra, akkor megállapíthatjuk, hogy egy érdekes kordokumentumra találtunk, mely betekintést enged a ’70-es évek építőipa- rának aktuális kérdéseibe, az építéstechnológia és a szer- kezetfejlesztés akkori irányaiba, valamint az irányokat meghatározó mögöttes motivációkba.