(untitled) (Magyar Építőipar, 2024)
Létezik a világon egy nálunk talán kevésbé ismert, ám a tengerentúlon elterjedt födémépítési módszer, melynek alkalmazása bevásárló központok és parkolóházak vonatkozásában az Egyesült Államokban széleskörű, Ausztráliában pedig szinte kizárólagos. A beton- és betonacél takarékos, továbbá a kivitelezés időigényét is csökkentő módszer abban tér el a klasszikus monolit födémek építésétől, hogy a betonacél szerelési munkáknál alvállalkozóként belép a Freyssinet cég adott országbeli leányvállalata - ilyen hazánkban is létezik Pannon-Freyssinet Kft. néven -, feszítőkábeleket helyez el a zsaluzatban, melyeket a beton 1 napos, majd 6 napos korában megfeszít. Ezután a zsaluzat és annak alátámasztó állványa rögtön el is távolítható.