(untitled) (Magyar Építőipar, 2024)
Hazánkban a faszerkezetű családi lakóházak többsége panelos (táblás) szerkezeti rendszerrel épül. Cégek egész sora kínálja ma ezzel az építési móddal készházait. Egy részük ún. kistáblákat, míg másik részük ún. nagytáblákat alkalmaz a külső (és belső) falak építéséhez. A hagyományos, kézi falazóelemekből építő gondolkodásmódtól alapjaiban különböznek e - kevéssé közismert-falpanelek konstruálás! elvei. Indokolt tehát megvizsgálni, hogy a homlokzaton általában megjelenő nemesvakolat és a belső festett vagy tapétázott felület között milyen szerkezeti elemek kapnak helyet - a külső falakkal szemben támasztott követelmények maradéktalan kielégítése érdekében.