(untitled) (Magyar Építőipar, 2024)
A WELL Teljesítmény Értékelés egy épületminősítési rendszer, mely az épület vagy rendeltetési egység teljesítményadatainak és a felhasználók tapasztalati adatainak felhasználásával segíti a jobb beltéri környezeti minőség kialakítását, az üzleti döntések előkészítését és a szervezeti kultúra megváltoztatását. Ez az új minősítés a WELL Building Standard™ alapján a létesítményben mérhető épületteljesítmény-stratégiákra összpontosít. A teljesítménymérés kiterjed a beltéri levegőminőségre, a megvilágítás és a víz minőségére, valamint a hő- és akusztikai komfortra. A WELL Teljesítmény Értékelés széleskörű magyarországi alkalmazása előnyös lenne, mert egyes belső, huzamosan használt terekben WELL határérték feletti a szállópor koncentráció és a VOC tartalom, ami egészségügyi kockázatot jelent.