AZ ÉPÍTÉSI KUTATÁSOK NEMZETKÖZI FŐIRÁNYA A 21. SZÁZAD ELEJÉN ÉS A MAGYAR KUTATÁS KAPCSOLATA (Magyar Építőipar, 2024)
A 21. századba lépő emberiség egyik legnagyobb sorsproblémáját jelenti, hogy miként lehet tűrhető szintre szorítani a környezetet katasztrofális mértékben fenyegető hatásokat, s hogy ezzel egyidejűleg miként lehet teremteni és fenntartani emberhez méltó és egészséges épített környezetet. Ezek a problémák, valamint a belőlük következő feladatok döntő mértékben meghatározzák a különböző országokban folytatott, s a különböző nemzetközi intézmények és szervezetek által összefogott, ösztönzött és részben finanszírozott építési kutatásokat.