ÉPÍTÉSÜGYÜNK ÉS AZ EURÓPAI INTEGRÁCIÓ (Magyar Építőipar, 2024)
Társadalmunkban az Unióhoz történő csatlakozásunkról meglehetősen szélsőséges nézetek élnek. Egyik az euroszkepticizmus, másik az eurofória - az eufória szóból képzett túlzó optimizmus. Szakmai köreink a társulási szerződésünk alapján történő fokozatos jogharmonizációból és piaci liberalizálásból inkább a szkeptikus tényezőket látják.Importáljuk - néha szándékunk ellenére - a technológiákat, az épülettervek alapjait, koncepcióit, az építőanyagokat, szerkezeteket. Nem látszik ebben a szakaszban kielégítőnek szakmai érdekvédelmünk, és az „euroglobalizációnak” csak a nyomását érezzük.