SZERKEZETVÁLASZTÁS ÉS AKUSZTIKAI TERVEZÉS ÖSSZEFÜGGÉSEI ÉPÜLETREKONSTRUKCIÓ ESETÉBEN (Magyar Építőipar, 2024)
A építési és szerkezettervezési gyakorlatban az épületek falait és födéméit nem a hangszigetelés igényei szerint választják ki. A szerkezetválasztás mindig többféle műszaki követelmény egyidejű figyelembe vétele alapján történik. A határoló szerkezeteket elsődlegesen építészeti, tartószerkezeti és épületszerkezeti szempontból méretezzük. Ideális esetben ezen elsődleges igényekkel párhuzamosan megtörténik az akusztikai - hangszigetelési - méretezés.