KÖZTERÜLETEN VÉGZETT MUNKÁK ENGEDÉLYEZÉSI ELJÁRÁSAI (Magyar Építőipar, 2024)
A közterületen megvalósuló létesítmény tervezőjének egyre gyakrabban feladata, hogy az építéshez (létesítéshez) szükséges engedélyeket az építtető (beruházó) helyett és nevében megszerezze. Az építési (létesítési) engedély beszerzése államigazgatási eljárás keretében zajlik, tehát alapvetően az államigazgatási eljárás általános szabályairól szóló 1957. évi IV. törvény hatálya alá esik.