A NAGYVÁROSOKAT ÉRŐ KIHÍVÁSOK AZ ÉLHETŐSÉG TÜKRÉBEN (Magyar Építőipar, 2024)
A cikk első része ismerteti az ember környezetét és annak változását a népesség növekedésének függvényében. Számba veszi milyen változások következtek be az elmúlt 100 év alatt: hogy a településeinket alakító építészek és mérnökök hogyan befolyásolták a környezetet, illetve; hogy az ipar fejlődése során kialakult gazdasági modell miként hat vissza, és ezzel milyen próbatételek elé állítja társadalmakat; hogy az épített környezet nagyvárosi szerveződése milyen tendenciákat mutat, és ezek a folyamatok milyen nehézségeket idéztek elő. A cikk második része Budapestnek, mint Magyarország legnépesebb városának és a vele összenőtt agglomerációnak helyzetét mutatja be. A főváros közlekedési rendszerének átalakulásával, a levegőminőség kérdésével, illetve a lakhatási lehetőségek vizsgálatával áttekintjük, hogy Budapest jelenleg milyen problémákkal néz szembe. A cikk választ keres arra, hogy ezen kihívásokra, milyen pozitív válaszokat adhat a műszaki társadalom, és milyen fejlesztésekkel tehető élhetőbbé Budapest, amelyek segítséget nyújthatnak a jelenkor kihívásaira, és az ott élők egészségét és jóllétét szolgálhatják.