BOROSPINCÉK A MÓRI BORVIDÉKEN EGYKOR ÉS MA (Magyar Építőipar, 2025)
Szakdolgozatomban a borospincéket építész szemmel vizsgáltam meg összekötve tanulmányaimat a magánéletemmel, mivel az egyetemi éveim alatt két évig Móri Borkirálynőként képviseltem szülővárosomat. A pincelátogatások megerősítették bennem, hogy fontos ezekneka pincéknek a léte és fennmaradása az utókor számára. Kutatásomban kifejezetten a móri pincékre koncentráltam, de néhány egyébhazai pincét, pincesort is megvizsgáltam. Rengeteg hasznos információt gyűjtöttem összea borospincékről, így az összehasonlításon, rendszerezésen kívül egy általános kép is kialakult bennem. A borospincék megőrzése és felújítása több településen is kérdéseket vet fel. A kutatásom során a pincék dokumentálásán kívül arra a fontos kérdésre kerestem a választ, hogy miként lehet hasznosítani egy borospincét manapság, ha eredeti funkciójára, a bor tárolására már nem szeretnénk használni.